image/svg+xml
image/svg+xml

15 Mayıs 2019 Dünya Engelliler Günü Etkinliği


Bu yılki teması “Birlikte Eğleniyoruz Birlikte Öğreniyoruz” olan “Engelliler Haftası”  etkinliği Bartın Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu işbirliğinde ve Bartın Umut Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin katılımı ile düzenlendi.

Etkinliğe Üniversitemizin farklı fakülteleri (Edebiyat, Eğitim, Mühendislik, İslami İlimler, Spor Bilimleri) ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü’nde öğrenim gören ve gönüllü olan öğrenciler yoğun katılım göstermişlerdir.

Üniversitemiz öğrencileri Umut Özel Eğitim okulundan gelen öğrencilerle birlikte kağıt katlama (origami) ve resim   çalışması yapmış, oyunlar oynamışlardır. Öğrencilerin yaptıkları çalışmalar Kutlubey Yazıcılar Kampüsü’nde  Yaşam Merkezinin duvarında sergilenmiştir. Rektör yardımcımız Prof. Dr. Sedat Yazıcı etkinliğimizi ziyaret ederek öğrencilerle yakından ilgilenmiş ve yaptıkları çalışmaları incelemiştir.

Üniversitemiz müzik kulübü öğrencileri de etkinliğe destek vererek hem etkinliklerin  müzikli bir ortamda gerçekleşmesini hem de öğrencilerin eğlenmesini sağlamıştır. 
Etkinliğimize katılımlarından dolayı Bartın Umut Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri ve öğrencilerine çok teşekkür ediyoruz.

SHMYO Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Meryem Esra Öztabak’a  Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Arş. Gör. Mahir Uğurlu’ya ve Öğr. Gör.  Nihal Özdemir’e, üniversitemiz psikologu Şenay Çakır Dilen’e etkinliğin planlaması ve gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Anabilim Dalı Bşk. Dr. Öğr. Üyesi Gülsün Şahan’a ve  SMYO Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı Öğr. Gör. Özge Çulhaoğlu’na  katılımlarından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
  • Oryantasyon Eğitimi (Arş. Gör. Bekir Serhat ZEREY)

  • Özel Eğitim Öğretmenlerine Tübitak 4008 Proje Hazırlama ve Yazma Eğitimi Verildi

  • Özel Eğitim Yandal Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Oryantasyon Etkinliği (Arş. Gör. Dr. Tahir Mete ARTAR - Arş. Gör. Salih NAR)

  • ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • BARÜ’nün özel gereksinimli bireylere yönelik projesini TÜBİTAK destekleyecek

  • TÜBİTAK ÖĞRENCİ PROJELERİ (2209 A ve B) 2022/2 BAŞVURULARI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

  • Engelsiz Kariyer Etkinliği

  • Türkiye'nin en kapsamlı "Engelsiz Yaşam Alanları"ndan biri kurulacak

  • Sınıf Öğretmenliği Öğrencilerinin hazırladığı proje, TÜBİTAK-2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında ilk aşamayı geçti.